11-12/6/2021 Διημερίδα με Διεθνή συμμετοχή «Επίκαιρα θέματα στον Σακχαρώδη Διαβήτη. Θεραπευτική αντιμετώπιση με την νεότερη τεχνολογία – αντλίες, ινσουλίνη, συστήματα καταγραφής γλυκόζης», Grand Hotel, Θεσσαλονίκη

 

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ

Με ιδιαίτερη αίσθηση τιμής, ευθύνης και χαράς σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στην Επιστημονική Διημερίδα με Διεθνή συμμετοχή, την οποία διοργανώνει η Εταιρεία Παθολογίας Ελλάδος (ΕΠΕ) σε συνεργασία με την Α' Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική Π.Γ.Ν.Θ. «ΑΧΕΠΑ» και το Διαβητολογικό Κέντρο αυτής, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη από τις 11 έως τις 12 Ιουνίου 2021. Το θέμα της Διημερίδας είναι «Επίκαιρα θέματα στον Σακχαρώδη Διαβήτη. Θεραπευτική αντιμετώπιση με την νεότερη τεχνολογία – αντλίες, ινσουλίνη, συστήματα καταγραφής γλυκόζης».

Τα τελευταία χρόνια έχουν αναπτυχθεί πολλά νέα φάρμακα στη θεραπευτική αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη με συνέπεια η επιλογή του καταλληλότερου θεραπευτικού σχήματος να καθίσταται ιδιαίτερα δύσκολη στην καθ’ ημέρα κλινική πράξη. Επιπρόσθετα έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στον τομέα των αντλιών ινσουλίνης και των αισθητήρων γλυκόζης με αποτέλεσμα το όνειρο του «τεχνητού παγκρέατος» πολλών γενεών ιατρών και ασθενών πολύ σύντομα να γίνει πραγματικότητα. Ένα τέτοιο «υβριδικό κλειστό σύστημα» έχει κυκλοφορήσει πρόσφατα και στη χώρα μας.

Η Διημερίδα σκοπό έχει να εκπαιδεύσει το ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό σε όλα τα νεότερα δεδομένα σχετικά με την αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη και των επιπλοκών του (φάρμακα, αντλίες, ινσουλίνη, αισθητήρες γλυκόζης, νεότερη τεχνολογία). Η μεγάλη πρόοδος, η οποία έχει σημειωθεί έχει ιδιαίτερα βοηθήσει στην επίτευξη καλύτερου γλυκαιμικού ελέγχου και σημαντικής βελτίωσης της ποιότητας ζωής των ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη. Φέτος εορτάζεται και η επέτειος των 100 χρόνων από την ανακάλυψη της ινσουλίνης και θα πραγματοποιηθεί επετειακή εκδήλωση κατά την διάρκεια της Διημερίδας. Έχει προγραμματισθεί να πραγματοποιηθεί η Διημερίδα «διά ζώσης», αν το επιτρέψουν οι συνθήκες. Σε διαφορετική περίπτωση θα πραγματοποιηθεί «διαδικτυακά» λόγω Covid-19.

Πιστεύουμε ότι η ενεργός συμμετοχή σας θα συμβάλει στην επιτυχία της Διημερίδας αλλά και στην καλύτερη και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη.

Εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής.

Τριαντάφυλλος Διδάγγελος
Αν. Καθηγητής Παθολογίας-Διαβητολογίας ΑΠΘ
Υπεύθυνος Διαβητολογικού Κέντρου
Α' Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής

Χρήστος Σαββόπουλος
Καθηγητής Παθολογίας
Διευθυντής Α' Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής ΑΠΘ
Μέλος Δ.Σ. Εταιρείας Παθολογίας Ελλάδος

Περισσότερες πληροφορίες